تعمیر یخچال فریزر هیمالیا

معرفی انواع یخچال

آشنایی با یخچال فریزر و ساید بای ساید ها

از لوازم خانگی بسیار پر مصرف و واجب هر خانه میتوان به یخچال و یا فریزر اشاره کرد. این لوازم خانگی پر مصرف مدل ها و اشکال بسیار متنوع دارد. خراب بودن آنها دردسر های زیاد و نگرانی های فروان برای یک خانه ایجاد میکند. یخچال قلب لوازم خانگی به حساب می آید. برای رفع نگرانی شما البرزبان آماده ارئه خدمات گسترده در تمامی استان البرز میباشد. خدمات سریع و هزینه های مناسب برای شما عزیزان ساکن البرز بزرگ اولویت کار البرزبان است.

آشنایی با یخچال فریزر

یخچال و فریزر  ها به شکل تکی و یا یخچال فریزر مدلهای بسیار زیادی مانند مکانیکی که الکترنیکی و مدل های زیاد دیگر که در ادامه با شما عزیزان همراه هستیم و معرفی مینماییم. انواع مشکلات و نگهداری ها را به همراهان عزیز البرزبان آموزش و شرح میدهیم.

ساید بای ساید جزو دستگاه های زیبا و کار آمد برای فانتزی پسندان است. این نوع دستگاه از دو کابین یا محفظه به هم په هم چسبیده تشکیل شده است که برای مصرف کننده ها جهت کمبود جا برای داشتن یخچال و فریزر کنار هم طراحی شده است. این نوع یخچال ها دارای آبسرد کن ها با شیر های برقی و یخساز های اتومات باعث ایجاد راحتی برای داشتن یخ و آب سرد میشوند.ما جهت نگهدار و استفاده صحیح این دستگاه توضیحات جامع و کار آمدی برای شما ذکر مینماییم.

نحوه عملکرد سیستم های برودتی

یخچال ها و تمامی سیستم های برودتی از یه سیستم پیروی میکنند. عملرکرد ایجاد برودت به اینگونه میباشد که مبرد یا هما گاز فریون داخل مدار گاز به گردش در می آید و سرما ایجاد میکند. بهتر گفته شود که سیستم  کار انجام انتقال دما از محلی به محل دیگر را انجام میدهد. ینی از محیط داخل یخچال گرما را گرفته و به خارج یخچال انتقال میدهد که در زبان عامیانه گفته میشود که ایجاد سرما شده است.

پس با این دانش میتوان گفت که در دنیا چیزی به نام سرما وجود ندارد این عمل انتقال دما یا گرما است که این حس خنک بود را ایجاد میکند. در سیستم های خنک کننده اجزائی وجود دارد که این کار را انجام میدهند و در محیط مورد نظر سرما ایجاد میکند. این قطعات تشکیل شده از کمپرسورکندانسور فیلتر درایرلوله مویی (کاپیلاری تیوب) اواپراتور یا جا یخی و ترموستات میباشند.

عملکرد سیستم به این گونه میباشد که گاز یا همان مبرد در کمپرسور یخچال فشرده میشود و در مسیر کندانسور گرمای خود را از دست میدهد و در مسیر از فیلتر دریار یا رطوبت گیر عبور میکند از طریق لوله مویی یا همان کاپیلاری تیوب با فشار به داخل اواپراتور یا یخ دان جاری میشود و گرما داخل یخچال به اواپراتور جذب میشود و گاز مایع به علت گرما تبخیر میشود و گرما را به بیرو با گردش انتقال داد و مجدد این گردش انجام میشود تا دما به حد تنظیم شده برسد.

یخچال- فریزر و یخچال فریزر ها به چه اشکالی وجود دارند

یکی از یخچال های موجود در بازار یخچال تکی میباشند که فقط از یک محفظه برای نگهداری مواد غذایی یا موادی که باید در جای خنک و دمای بالای صفر نگهدار شوند طراحی شده است. در بعضی از این دستگاه ها باکسی وجود دارد که به آن جا یخی یا همان یخ دان گفته میشود. این باکس برای نگهداری مواد که دنیاز به دمای زیر صفر دارند استفاده میشود. که در ادامه کامل تر توضیح خواهیم داد.

در بعضی از خانه ها مواد غذایی را به صورت طولانی نگهداری میکنند به همین دلیل نیاز به فضای زیادی برای نگهداری مورد نیاز است. که شرکت های تولید کننده فریز های با فضای مناسب و طبقات جا داری طراحی نموده و شکل کمبود فضای نگهداری را حل کرده اند. این فریزر ها مناسب برای نگهداری مواد و منجمد کردن آنها به مدت طولانی و اندازه های بیشتر میباشند.

ساید بای ساید از لوازم خانگی لوکس و کار آمد برای منازلی هستند که جای زیادی باری داشتن یخچال و فریزر ندارند. این دستگاه از دو کابین به هم چسبیده و دارای آبسرکن با قابلیت اتصال به آب شهری و دارای فیلتر تسویه آب و یخساز اتومات میباشد که عمل برداشت آب و یخ را بسیار ساده نموده است. این نوع دستگاه های سرد کننده هم از روند ایجاد برودت ماننده همه یخچال ها کار میکنند ولی با کمی تغیرات و اظافه شدن قطعات برای ایجاد سرما در دو قسمت تشکیل میشود.

کمپرسور و وظایف آن در دستگاه های سرد کننده

میتوان کمپرسور یا همان متور یخچال را به عنوان قلب دستگاه سرد کننده نام گذاری کرد. این قطعه مهم و اصلی دستگاه وظیفه کردش گاز مبرد در سیکل گردش گاز را دارد. سوختن و از فشار افتادن این قطعه باعث عدم سرما و یا عدم گردش به صورت صحیح در دستگاه میشود. گاهی سوختن کمپرسور باعث اتصال کوتاه و نوسان در نهایت پریدن فیور برق تغذیه میشود و گاهی ایجاد برق در بدنه دستگاه میشود.

نحوه عملکرد کمپرسور اینگونه است که گاز مبرد را فشرده میکند و در سیکل گردش گاز هدایت میکند و با عمل ساکشن مجدد گاز دا داخل خود میکشد و دوباره فشرده میکند. این عمل را مدام تکرار میکند تا زمانی که فرمان ایجاد سرمای مناسب صادر شود و جریان برق از دستگاه روی کمپرسور قطع شود.

اجزاء تشکیل دهنده یک کمپرسور یخچال عبارتند از سیم پیچ هسته پوسته پیستون ها رله راه انداز و اورلود که کاش کنترل میزان جریان است میباشد. هر یخچال نصبت به اندازه و حجم ونوع کار یعنی فریزر یا یخچال فریزر کمپرسور آنها اندازه گیری میشود. کمپرسور ها با قدرتهای متفاوت و گاهی به صورت کمپرسور های اینورتر ساخته میشوند. نوع روغن داخل موتور ها هم بستگی به نوع مبرد دارد که باید با هم سازگار باشند.

معرفی کندانسور یا چگالنده و وظیفه آن در سیستم مبرد

کندانسور تشکیل شده از لوله بلند به صورت خطی ویا قفسه ای است با فین هایی با اشکال مختلف در هم پیچیده شده است. وظیفه کندانسور خنک کرد مبردی است که توسط کمپرسور فشرده شده است. در علم فیزیک همیشه فشار برابر با دما است پس زمان فشرده شدن مبرد باید این دما را از آن گرفت. این عمل با گردش در لوله های کندانسور و حرکت با سرعت توست فین ها در طول مسیر انجام میشود.

کندانسور ها نصبت به هر دستگاه و قدرت کمپرسور اندازه های مختلفی دارند که اگر این اندازه رعایت نشود باعث فشار به کمپرسور و یا عدم ایجاد سرما را به همراه خواهد داشت. در بعضی از دستگاه ها کندانسور ها داخل بدنه یخچال قرار دارند و گاهی شما با دست زدن به کنار درب ها متوجه گرمای دور درب و نقاطی در بدنه میشوید که این امر جای نگرانی ندارد و برای نرم مانده نوار دور درب هم خوب است.

کندانسور ها در پشت یخچال  قرار دارد و در یخچال هایی که فن خنک کننده کنار کمپرسور دارن به شکل قفسه کوچک در هم پیچیده ای قرار دارند که به وسیله فن سریع تر خنک میشوند. در بعضی از دستگاه ها همانطور که گفته شد بخشی از کندانسور در بدنه یخچال برای گرم نگه داشتن نوار های دور درب یخچال تعبیه شده اند و کمک به طول عمر نوار دور درب میکنند.

فلیتر درایر چیست و چگونه عمل میکند

وظیفه فیلتر درایر در دستگاه های مبرد گرفتن جرم ها و رطوبت داخل سیکل گردش گاز میباشد. این قطیه به شکل لوله مسی استوانه ای که هر دوطرف آن به شکل مخروطی است میباشد. درایر در مسیر خروجی کنانسور قرار دارد و بعد از خروج مبرد جرمهایی که احتمال دار در مسیر کندانسور به وجود می آید و یا رطوبت را به خود جذب میکند و مانع ورود جرم و رطوبت به سیستم گردش گاز میشود.

درون فلیتر درایر ها توری هایی قرار دارد که جرم و رسوب را میگیرد. موادی از جنس سیلیکات و یا سیلیکاژول در درایر وجود دارد که رطوبت را به خود جذب میکند و مانع عبور رطوبت میشود. در کل این قطعه باعث میشود یک گاز کامل ثابت و بدون جرم و رطوبت در سیکل گردش گاز داشته باشیم. کیپ شدن  و گرفتگی مسیر این قطعه باعث جلوگیری از گردش گاز و گاهی باعث سوختن کمپرسور و یا ایجاد سرما میشود.

فیلتر درایر ها هم در ابعاد و اندازه ها و در سیستم های سرد کننده صنعتی به اشکال مختلف وجود دارد. در یخچال های صنعتی به صورت استوانه دو طرف به شکل مخروطی میباشد. که بعضی از انها با جوشکاری به سیستم متصل و بعضی ها با مهره به سیستم متصل میگردند.

اکسپنشن یا همان لوله موی یا شیر انبساط

همانطور که در بالا توضیح دادیم عمل گردش مبرد از کمپرسور به کندانسور و بعد به درایر و از درایر به اکسپنشن ولو یا همان شیر انبساط وارد میشود. اکسپنشن به اشکال بسیار متنوع و اندازه های زیادی وجود دارد که این تغیرات به حجم کمپرسور نوع مبرد مصرفی بستگی دارد. نمونه هایی از جمله اکسپنشن ولو اتوماتیکاکسپنشن ولو ترموستاتیکشیر انبساط الکتیکی لوله مویی یا کاپیلاری تیوب میتوان نامبرد.

همه این قطعات یه کار را انجام میدهند ولی روش های ساختار فیزیکی آنها را از هم متمایز نموده است. ساده ترین و پر مصرف ترین این قطعات لوله مویی (کاپیلاری تیوب) میباشد که در اکثر یخچال های خانگی مورد استفاده قرار میگیرد. در دستگاه های مدرن تر و جدید تر و یا سرد کننده های صنعتی از اکسپنشن های الکتریکی- اتوماتیک- ترموستاتیک دیده میشود.

نحوه عملکرد و وظیفه  اکسپنشن به این صورت میباشد که کمپرسور بعد از فشرده کردن گاز و هدایت به کندانسور و درایر وارد اکسپنشن یا همان لوله مویی میشود. این قطعه وظیفه دارد که فشار مبرد را کاهش دهد تا مبرد بتواند در دمای پایین تر تبخیر شود وظیفه دیگر این قطعه کنترل مقدار ورودی مبرد به داخل سیکل گردش گاز میباشد. تمامی اکسپنشن ها این عمل را انجام میدهند ولی با روشهایی که نصبت به ظاهر فیزیکی آنها طراحی شده متفاوت عمل میکنند.

چگونه در یخچال ها سرما ایجاد میشود؟

همان طور که توضیح دادیم نحوه عملکرد و گردش گاز در یخچال ها به صورت گردش مبرد توسط کمپرسور در سیکل گردش گاز است. مبرد بعد گذشتن از کمپرسور و کندانسور در نهایت از فیلتر درایر و لوله مویی یا همان اسپینشن وار اواپراتور یا صفحه تریزون میشود. اواپراتور ها و صفحه های تریزون به دلیل اینکه مبرد با فشار کم و مایع وارد آنها میشوند عمل تبخیر صورت میگیرد.

سیستم برودتی

گاز های مبرد دمای جوش بسیار پایینی دارند  به همین دلیل با گردش در اواپراتور و یا تریزون سریع تبخیر میشوند.

صفحه ها سرد کننده به دلیل از دست دادن دمای خود دمای محیط را به خود جذب کرده و میحط به دلیل اینکه هوای دیگری از بیرون وارد نمیشود. دمای خود را از دست داده و محیط سرد میشود.

و این انقال دما و از دست دادن دمای داخل یخچال باعث منجمد شدن یا سرد شدن مواد داخل دستگاه شده و در سلامت مواد غذایی تاثیر زیادی دارد.

در بعضی از دستگاه ها این صفحه ها به صورت مخفی و در بدنه یخچال جاگذاری میشود. و در مدل های جدید به صورت اواپراتور لوله ای و آلمینیمی و در بعضی دیگر به صورت صفحه آلمینیومی و یا یخدان های مکعبی شکل وجود دارد.

آشنایی با یخچال فریزر

اکنون که با چگونگی سیستم گردش مبرد یا همان گاز یخچال آشنا شدیم بهتر است با سیستم کنترل دما و چگونگی اتومات کردن یخچال هم آشنا شویم. اگر سیستم گردش گاز به صورت مداوم کار کند مشکلاتی ماننده یخ زدن و یا سوختن کمپرسور را ایجاد میکند. پس باید یه سیستم کنترل دما در مسیر برق آن قرار داده شود تا بتواند دما را کنترل کند. این کنترل دما توسط ترموستات ها در یخچالهای مکانیکی و سنسور ها در یخچال های الکترینیکی انجام وظیفه میکنند.

بعد از کنترل دما برفک ها و یخ زدگی ها هم باید ذوب شوند و از مسیر خروجی درین یا همان تخلیه خارج شود. این عمل هم به عهده المنت ها میباشد که از یخ زدگی در دستگاه جلو گیری میکند.

المنت ها  هم باید به صورت کنترل شده کار کنند. و اگر زمان زیادی در مدار باشد احتمال آب شدن بدنه یا حتی آتش سوزی میشود.

این زمان بندی توست ترموسات ها یا برد و یا تایمر ها کنترل میشوند.

گاهی پیش میآید که ترمستات یا برد و تامیر معیوب هستند و فرمان ها به موقع و در زمان معین عمل نمیکنند. باید یه کنترل کننده دیگری باشد که بتواند این مشکل بزرگ را حل کند. در اینجا میتوا از ترمو فیوز ها و ترمو دیسک ها که کار کنرل دمای بیش از اندازه را دارند.

این قطعات در مسیر اواپراتور نصب میشوند.زمانی که فرمان نادرست صادر شد جریان برق را از المت خارج کنند تا مشکل حادی به وجود نیاید.

معرفی جامع سیستم الکتریکی یا همان سیستم برق یخچال

در سیستم یخچال ها همانطور که گفته شد قطعات الکترنیکی وجود دار که فرمان ها و کنترل و محافظ از دستگاه برعهده این قطعات میباشد.  ورود برق به برد و یا ترمستات و تامیر و دستور کار کرد کمپرسور این عمل شروع میشود تا زمان تکمیل دمای انتخاب شده در این قسمت از کار ترموستات یا سنسور دما فرمان تکمیل سرما را میدهند و جریان برق از کمپرسور خارج میشود.

مرحله بعدی برفک زدایی توسط المنت با فرمان از ترموستات یا سنسور دیفراست شروع میشود المنت تا زمانی که فرمان روی آن باشد در به برفک زدایی ادامه میدهد بعد از اینکه عمل برفک زدایی پایان یافت المنت از مدار خارج میشود. در صورت فرمان نا درست ترمو دیسک با تغییر اهمی که ایجاد شده برق را از المت خارج میکند. در بعضی از دستگاه ها ترموفیور وجود دارد که با بالا رفت دما از حد مجاز فیوز میسوزد و المنت قطع میشود.

گاهی سنسور و ترموستات و برد معیوب هستتند و فرمان سرما را ارسال نمیکنند و کمپرسور یکسره کار میکند. در این مرحله سیستم کنرل برق کمپرسور به نام اورلود بعد از زیاد شدن دما کمپرسور برق را از روی کمپرسور قطع کرده و مانع سوختن آن میشود. سیستم کنترل برق کمپرسور از دو قسمت رله و اورلود تشکیل میشود. در بعضی از یخچال ها برای خنک کردن سریعتر کمپرور و کندانسور و حتی داخل یخچال از فن استفاده میشود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.